Wanita Dedahkan Kenapa Suami Orang Paling Ramai Untuk Mengorat Janda .. Kenapa Tiada Lelaki Bujang

Benar, jika lelaki sudah berkahwin satu mereka ada lagi 3 quota tetapi ia bergantung dari segi kemampuan, keadilan serta persefahaman antara dua pihak. Jika tidak, ia akan memudaratkan rumahtangga sekaligus memberikan imej serta tanggapan buruk dari orang ramai.

Wanita ini berkongsi perasaannya sebagai seorang janda dan mendedahkan kenapa lelaki sudah berkahwin lebih berani untuk tackle gadis berbanding orang bujang. Kenapa ya?
IKUTI BEBENANG WANITA INI
Selama 7 tahun aku menjanda. Laki oranglah paling ramai test market nak jadikan aku bini kedua. Kenapa lelaki orang ni sangat berani berbanding yang bujang? Senang je, suami orang, dia ada isteri, dia try tackle kau, kau reject dia tak rasa sedih pun sebab dia ada isteri.

And antara benda plg ssh pegang title janda ni ialah stigma msyrkt yg janda ni perampas laki orang. Esp kalau janda tu jenis melawa. Kalau nampak dia lawa sikit je, makcik2 bawang ni akan kecam yg janda ni nak tackle laki org. Padahal anak dara melawa takpe pulak. Again, stigma.

Yang laki orang ni pulak, sibuk try nak tackle janda sebab senang bagi alasan poligami. Konon dia buat benda betul, tolong janda. Aku pernah offer kat sorang ustaz ni yg guna alasan ni, sy ada kenal sorg janda anak 5, nak tolong tak kahwin dgn dia. Diam terus ustaz tu.

Betul, nowadays ramai janda jadi bini kedua, tak kurang juga anak dara. Tak taulah sebab yang bujang tak berguna ke camne aku tak taulah kenapa laki orang juga yang dicari. Cuma, nasihat aku walaupun tak layak nak bg nasihat, tp nak cakap juga.

alau nak menumpang ke extend masjid ke, eh tak kisahlah kau guna alasan apa as bini kedua, 3 or 4, janganlah bina atas tangisan wanita lain. Cukuplah kita yang menangis, kenapa kita perlu cari bahagia atas derita orang lain.

Maknanya, sebelum kau cuba nak menikah dengan laki orang, kau kena pastikan yang isteri pertama dia memang boleh terima kau ( ada je perempuan yang macam ni, sebab ustazah sekolah aku jenis yang baik macam ni).

Sebab tu kalau kau kahwin senyap2 dengan laki orang, mmg hanya memburukkan keadaan la. Isteri pertama rasa tertipu. Ramai yang undur diri, end up bercerai. In the end memanglah nampak kau jahat sebab runtuhkan masjid orang sebab nak bina masjid sendiri. ak kata lagu Kak Gee, Madu, manis padamu, pahitnya sungguh bagi diriku.

Sumber: TWITTER via gedebak viral